Bulut Bilişim
Bulut bilişim giderek hayatımızda önemli bir parça halini alıyor. Bilgiye ulaşmanın ve iletişim kurmakda ki zorluk artık çok gerilerde kaldı. İşletmelerin bir çoğu sanallaşma teknolojileri ile tanışmak zorunda kaldı.Artık işletmelerin yeni teknolojileri hızlıca bünyelerine katması ve ondan fayda sağlaması olması bir beklenti değil, rekabette ayakta kalabilecek güçü onlara sağlayan onları rakipleri karşısında ayakta tutabilecek mecburi bir ihtiyaç.
Bulut bilişim günümüzde hepimiz tarafından sağdan soldan ordan burdan bie şekilde duyduğu, fakat nisbeten kafamızda az somutlaşmış bir kavram. KoçSistem bulut bilişimi şu şekilde tanımlıyor; “Sunucu ve veri depolama kaynaklarının yüksek erişilebilir çalıştırarak, bir merkezden bir çok işletmeye hizmet verebilmesi ve bu ortamı müşterilerin yönetebileceği arayüzler sağlamak.
İşletmelerin bu teknolojiye adapte olması kolay oluyor mü?
Web dünyasının otoritelerinden InformationWeek editörü Charles Babcock’un, kaleme aldığı “Bulut Bilişim İçin Yönetim Stratejileri” kitabı Türkiye’de yayınlanmış.
Böylesine yalınlaştırılmış bir işletim sisteminin altyapı planlamasını ve getireceği fırsatları ele alan “Bulut Bilişim İçin Yönetim Stratejileri kitabı”, işletmeler için bu sürece dahil olmak isteyenlerin kılavuzu olacak bilgiler içeriyor. Kitap, ayrıca bulut bilişimin gücüyle şirketlere yeni bir iş stratejisi geliştirmelerini sağlayacak araçları tanıtıyor
Günümüzde işletmeler hesaplama, depolama ve bağlantı kaynaklarını ihtiyaçlarını karşılayacak kadar satın alıp, kendilerinin kullanmasına elverişli arayüzleri olan hizmetlere sahipler. Bulut Bilişim şirketlerin ilk yatırımları, yenileme, alt yapı sağlamaları ve yönetim maliyetlerinden tasarruf yapmalarını sağlıyor. Yeni bir sunucunun ayağa kaldırılması sadece dakikalar ile ölcülecek zamanlarda halledebiliniyor. İşletmelerin ihtiyacı olan sunucular çok daha esnek ve hızlı bir şekilde karşılanabiliyor.
Sonuç olarak dünya bilgi teknolojileri her gecen gün içerisinde gelişip yaygınlaşmanın yanında elektrik, telefon hizmeti gibi sürekli kullandıkları, maliyetinide karşılayabilicekleri bir yapıya doğru ilerliyor. Bu bir son nokta olarak değil, maceralı ve eğlenceli bir yolculuga benziyor. Bulut bilişim merhaba…
Son Yorumlar